BÖLÜM 5 – MUTLULUK ARAYIŞI

Psikolog görüşmelerine gitmeye başlamasının nedeni hem kocasının ölümü hem Halil’in çekip gitmesiydi. Derya iyice çukura gömülmüş çıkış yolu arıyordu. Bu çıkış yolunu da psikoloğa giderek bulmaya çalışıyordu.
Psikolog Mehmet, Derya’nın durumu hakkında endişeliydi. Kendisini dışarıya kapatmış, kendi içinde yaşıyordu. Mehmet her gün gelmesi için randevularını ayarlamıştı. Derya aksatmadan geliyor seanslarıyla çok ilgileniyordu. Kendisine iyi geldiğini düşünüyordu.
Mehmet, her gün göre göre bu güzellik karşısında kendisini tutamamış, aşık olmaya başlamıştı Derya’ya. Derya içindeki karanlığa yavaş yavaş Mehmet’i de çekmeye başlamıştı. Deryanın içindeki karanlık öylesine büyüleyiciydi ki, bütün erkekleri içine çekebilecek kadar büyüktü. Kendi güzelliğini kullanmayı bilmemesine rağmen herkes ona büyüleniyor ve bağlanıyordu.
Mehmet; uzun boylu, hafif tombul ama genel anlamda sempatik ve yakışıklı bir tipti. Deryaya olan ilgisi karşılık bulmaya başlamış, Derya da ona karşı bazı hisler beslemeye başlamıştı. Deryanın yaşadığı her ilişki önceki hayatını unutma çabasıydı. Ailesinden bulamadığı ilgiyi Şinasi de bulmuştu, Şinasi’yi kaybettikten sonra, kendini kaybetmekten korktuğu için Halil’le birlikte oldu. Halil’in ansızın çekip gitmesi sonucu Mehmet’e yakınlık duymaya başlamıştı. Her ilişkisi önceki ilişkisini unutmaya çalışmak veya kendini bulmaya çalışmaktan başka bir şey değildi. Derya sadece Mutluluk arayışındaydı.
Birbirlerine duydukları ilgi, ikisi için yeni ve büyük bir karanlığa doğru itiyordu. Öylede oldu, daha önceki ilişkileri kadar tutkulu bir ilişki değildi ama Mehmet’in sağladığı huzur ve şefkatli ellerinde kendisini iyi hissediyordu.
Mehmet’le beraber uçurumun kenarındaki cam balkon kenarında çay içiyorlardı. Derya, huzurlu bir sohbet esnasında kafasını Mehmet’in omzuna koydu ve kollarını ve ellerini yeni erkeğininkiyle birleştirdi. O kadar mutlu ve huzurluydu ki kendinden geçmişti. Şefkatli elleri bırakıp Mehmet’in yüzünü tuttu ve dudaklarını birleştirdi. Kısa ama çok güzel bir öpüşmenin ardından kalkarak el ele yürümeye başladılar. İkisi de kendi arabalarına binerken sarıldılar ve ayrıldılar. Akşam Derya’nın evinde yemekte buluşmak için sözleşmişlerdi.
Derya çok fazla hazırlık yapmadı çünkü Mehmet hazırlık istememiş, kendisinin dışarıdan pizza getireceğini söylemişti. Beraber yemek yedikten sonra film izleyerek uykuya daldılar. Mehmet uyandığında saat gece yarısını geçmişti. Derya o kadar güzel uyuyordu ki uyandırmaya kıyamadı, eşyalarını toplayarak evden ayrıldı.
Mehmet evden çıktıktan sonra bir daha o eve gelmedi. Derya da bir daha Mehmet’i görmedi. Mehmet’te ansızın çekip gitmişti. Hayatına giren herkes bir anda çekip gidiyor. Her insanın kendi hayatında bir uçurum saklar ve bu uçurum çevresindeki herkesi çeker. Deryanın içindeki karanlık ve bu karanlığın sağladığı büyük uçurum, hayatına giren herkesi çekmiş ve yok etmişti.
Bir daha Severse eğer sevdiği kişinin de bir anda çekip gideceğini düşünüyordu. Bu yüzdende Mehmet ten sonra kimseyi sevmedi Derya.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir