BÖLÜM 9

Hayri ne yaptı etti bu çocuğu piyasadan sildi. Reis lakaplı kimseyi bırakmadı ortalım yerde. Polislerin dokunma bu çocuğa telkinlerini de dinlemedi. Keşke dinleseydim bile demedi hiç. Hep iyi ki yaptım dedi. Başına örülen bin bir çorapla içeri aldı polisler. Esrar kaçakçılığı dediler dikiş tutmadı. Kadın pazarlıyor dediler yine dikiş tutmadı. En son silah kaçakçılığı dediler işte burada dikiş tuttu ve Başkanı içeri aldılar. Hayri Başkan içeride uzun yıllar yattı. Şuan halen daha yatardı belki de. Dışarıda gömdüğü canların daha fazlasını içeride gömdü. Çocuk tacizcisi demiş öldürmüş. Tecavüzcü demiş öldürmüş. Dışarıdan buna bilgiler nasıl geliyor da bu milleti öldürüyor diye araştırma yaptık, gardiyanın birisini korkutup sindirmiş buda her şeyi ötüyormuş. Artık yeter demiş hapishane müdürü. Ne olur olay çıkartma. İyi halden salalım seni diye uyarmış. Dinler mi Hayri Başkan, dinlemez. Azraile çıktı adamın adı içeride. Azrail Hayri.

 

Bu sıralarda ünlü şairlerden Sabahattin Hikmet, kalemini sert kullandığı için içeri alındı. Hayri hapishanesine bu şekilde mühim bir misafir geleceği haberini alınca müdüre çıktı. Sabahattin beyle beni aynı koğuşa koyarsanız sorun çıkartmam, diyerek aynı koğuşta kalmayı kabul ettirdi müdüre.

 

Buradan sonra hiçbir bilgi yok Azrail hakkında. Sabahattin Bey’le beraber kalırken bir gün haber almamız kesildi. Birkaç gün sonra ise ölüm haberi geldi bize. Birçok bilgi verildi ölümü ile ilgili ama hiçbiri bizi tatmin etmedi. Ama sadece tek bir iddaa bizi düşündürdü. Gelen bilgilere göre Azrail Hayri koğuşundan voltaya çıkarken hapishane görevlileri tarafından tuzağa çekiliyor ve diğer mahkumlar tarafından öldürülüyor.

 

Azrailin hikayesi hiç olmadığı kadar hızlı ve hiç olmadığı kadar boktan bitti.

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir